Evidentně se už neumím najíst, aniž bych s tím exhibovala… No nevadí, než se nad tím trápit, radši prozradím, o co dneska jde! Tuňák na chlebu s máslem mě neba (teda jako ba, ale taky to chce obměnu). Proto jsem tahala z lednice, míchala, chutnala, pepřila a přikrajovala, až z toho vznikla tuňáková pomazánka. Možná ji už znáte a možná taky ne.
Na zdravou svačinku pro dva strávníky (středně hladové po mrazivé sobotní procházce, nebo pro jednoho extra vyhládlého):
- Malé balení tuňáka (použila jsem maličké balení Rio Mare v olivovém oleji, slité)
- 1 jarní cibulka, pokrájená i se zeleným
- cca 3 lžíce jogurtu (dala jsem Hollandii)
- 1 vajíčko uvařené natvrdo, pokrájené
- pečivo
Smíchejte všechny ingredience, jogurt přidávejte postupně, dokud nebudete spokojeni s konzistencí. Osolte a opepřete (nejlépe čerstvě mletým pepřem) podle chuti.
po namazání |
Uvedeným množstvím namažete 4 menší krajíce chleba. Nezapomeňte na zeleninku, skvělá je červená/oranžová paprika.
Zkuste příště přidat lžičku hrubozrnné hořčice 🙂 Udělá to fakt malý zázrak s chutí…