Cos jedla, nebyly to náhodou borůvky? No šmoulové těžko, neasy.
Sezóna je tu, nevyužít ji by byl hřích, čili přichází na řadu muffinové klišé číslo 1 – borůvkové. A nejsou pop od Starbucks. Jsou ode mě, s láskou a voní, tak, že jsem si z nich sedla na zadek (Very najs bjůtifl, fakt). Bez receptu na tyhle borůvkové muffiny se prostě neobejdete!
Na Borůvkovou silnou desítku potřebujete:
- Základní klasiku (150 g mouky, 80 g cukru, lžička pečiprášku, vanilkový cukr, 1 vejce, 40 g másla, rozpuštěné a zchladlé, 100 ml mléka)
- lžíci mouky navíc na borůvky
- čtvrt litru borůvek (odhadem); kdo má rád míň boruvkové, nebude to tolik přehánět a nebude mít tím pádem tak modrou pusu (a zbyde víc na knedlíky nebo do jogurtu na snídani).
Prošleháme tekuté, promícháme sypké. Společně to promíchneme, nepřemíchneme, Dosypeme borůvky, zlehka promíchnem, nerozmašírujem, naplníme (s láskou a bez bázně přeplníme) a frknem do trouby.
Vědu s tím neděláme, pečem jako vždycky (na těch stoosumdesát cirka dvacet minutek).
Fotky moc nic, já vim Příště líp!
Tak jsem to zkusila poprvé. A těsto malm fialové. Asi moc borůvek. Takže extra borůvkové jsem udělala. Díky za stránku. Našla jsem jí náhodou. A zase něco vyzkouším. Bára
To ale přece vůbec nevadí. 🙂 Já dávám i čerstvé borůvky na chvíli do mrazáku, aby byly pevnější a neobarvily těsto. Pak je jenom lehoulince přimíchám a šup s nima do trouby. A „šmoulové“ muffiny ještě nikoho nezabily. Hodně štěstí a brzy na blogu nashle.
V týdnu jsem objevil tuhle stránku a včera jsem vyzkoušel první recept – borůvkové muffiny. A hned jsem se zamiloval. 🙂 Díky za skvělý zdroj inspirace i pro nadcházející pečení! Příště se chystám na ty citrónové tarty, ve Francii jsem se po nich mohl umlátit. 🙂
Teda jsou úžasný, děkuju za recept 🙂 Jedinej háček je v tom, že to byla jen jedna várka a ta se tak rychle snědla, že příště musím min. z dvojnásobný a to jsme doma jen dva dospělí a jedno dítě 😀
Super recept!
Tak mne tedy na 10 muffinu fakt nevyslo…Na 9 a to jsem jeste mouky trosicku pridavala a mela jsem fakt obri boruvky co taky zabraly hodne mista ale stacilo to jen tak tak na 9 muffinu…
Naprosto úžasný. Nejsem fanda borůvek, ale ty muffiny se vážně povedly. Dala jsem jich tam haldu. Těsto jsem uválela z receptu na 12 kousků. Vyšlo mi jich 15 a asi se jich ujim k smrti. Opradu miluju tuto stránku. Mám ochutnanou třetinu receptů a vždycky na výbornou.
Jani, to jsem ráda. Doufám, že jste se neujedla k smrti 🙂
Vypadá to moc dobře :). Chtěla bych je vyzkoušet, jen nevím, jakou mám použít mouku. Základní klasika je hladká? 🙂
Leni, ano! Obyčejná hladká pšeničná mouka.
Děkuji. Jsou vynikající! 🙂
Ahojda Muffinárium! 🙂 stránku jsem objevila náhodou a musím pochválit, nejlepší recepty, už jsem jich několik vyzkoušela a chystám se na další! Borůvkové jsem pekla rodině ve Finsku,kde dělám aupair a modro měli všichni až za ušima!!! 🙂 vše suprově popsané,takže i začátečník jako já vše zvládne 🙂 moc děkuji a jen tak dál,určitě se zase ráda inspiruji dalšími recepty :))
Andreo díky moc za hezký koment a zdravím Vás do Finska.
Tak jsem je vyzkoušela upéct tady v Číně z čínské mouky a jsou supeeeeer, yummy. Díky za parádní recepty! 🙂
Jéé, Zito, to je skvělý! A můžu se zeptat, co to bylo za mouku? Existuje tam tedy taky něco jako klasická pšeničná hladká (tedy cosi jako all purpose flour)? Člověk by si myslel, že znaj jenom rejži… 😀
Ahoj,
musím říct, že jsem se absolutně zamilovala do Tvé stránky a teď mám strašný nutkání vyzkoušet co nejvíc receptů!! ♥ Jsem milovnice muffinů, ale začátečnice v jejich pečení :D. Proto jsem se taky chtěla zeptat, jestli bych mohla pšeničnou hladkou mouku nahradit celozrnnou (předměřickou), anebo spíše dát třeba hladkou:celozrnnou v nějakém poměru?
Jednou jsem pekla jablkové muffiny s celozr. moukou a vůůbec se nepovedly… Nenaběhly mi a těsto bylo takové tekuté…
Děkuji moc moc moc za odpověď a nepřestávej s těmi recepty!!
Lindo, vítej na Muffináriu! Jestli použíješ celozrnnou mouku, dej jí půl na půl s hladkou pšeničnou. Potom vyběhnou. Jestli dáš 100 % celozrnné, nenaběhnou tolik.
Jsou peckovy! Nebo takhle, skladba surovin s poctivym „čtvrtlitrikem“ borůvek je ve výsledku vázne pecka!!!
moc a moc dobre muffiny, jen mi tam ty moje boruvky moc nechutnaly (bydlim v USA a jsem tu schopna koupit jen Kanadske a ty chut boruvek lesnich nevidely ani z dalky (jen barva a tvar odpovidaji, ale co z toho, ze).
Ahooj, dneska jsem muffiny vyzkousela, misto mleka dala bily jogurt a byly vyborne 😉 diky za recept…urcite jeste nejake vyzkousim a hodne me zaujaly recepty na chleba a housticky/buchty 🙂
Dnes jsem je upekla a jsou výborné, jen z test jsem mela strach ale jsou fakt vyytecné ..
ahojky, burůvky mám jen zmrazené, lze použít i ty? díky
Dokonce to bude lepší varianta! Pak se při míchání v těstě nerozhňahňají.
Úžasný recept 🙂
jen jeden drobný detail- na stránce se špatně hledají konkrétní recepry (jen podle data přidání receptu). kdyby šeudělat rejstřík mafinu podle to s čím jsou našli by se lépe.
Jinak moc děkuji za úžasné recepty
Jdu na to!
Haleluja! Jen tři hodiny práce. 🙂 http://www.muffinarium.cz/rozcestnik/
ahojky,měla jsem letos poprve urodu kamčatskych borůvek,kyselich jak šťovik,ale diky super receptu to nejde ani poznat.Nebyly to prvni muffinky co jsem dělala z těchto úžasných stranek,moc diky za ně 🙂