Čokoládovo čokoládové muffiny nejsou jenom jedny. Jeden by nevěřil, kolik se dá vytvořit obměn. A ani jedné není dost (tomu zase není tak těžké uvěřit). Čokoholici, zbystřete! Tyhle muffiny jsou prostě ultra. Čokoláda je rozpuštěná v těstě, je tam i nasekaná na kousíčky a aby toho nebylo málo, nechybí ani čokoládový vrcholek. Protože čokolády není nikdy dost!
Na 12 čokoládových muffinů potřebujete:
- Základní těsto na muffiny, do kterého budete ještě přidávat čokoládu
- o trochu více cukru
- polovinu mléka nahraďte 200g Choceňského jogurtu/zakysané smetany (pokud dáte celou 250g smetanu, dosypte jen více mouky, aby byla konzistence tipťop)
- Polovinu kypřícího prášku nahraďte sodou na pečení
- 300 g 70% čokolády
150g čokolády dejte rozpustit a nechte trochu zchladit. Druhou polovinu čokoládu nasekejte na kousky. Mezitím si připravte zvlášť tekuté ingredience a zvlášť suché. K tekuté směsi přidejte většinu zchladlé rozpuštěné čokolády, pokud nechcete čokoládou na konci zdobit, můžete ji přidat všechnu. Smíchejte obě směsi, případně dolaďte konzistenci těsta a dejte do trouby rozehřáté na 180°C na 20-25 minut.
Hotové muffiny jsou na dotek pevné.
DOPORUČENÍ: ke snídani potírat rybízovým / malinovým / brusinkovým džemem.
Asi jsem dala te cokolady trochu vic, ale jsou genialni! Nevim jestli se doziji rana. Tento recept splnil me nejtajnejsi sny o cokoladovocokoladovy muffinech! Dekuju. K.
Díky moc za komentář, mám radost s vámi 🙂
Úžasný recept :-),
dělala sem je minulý týden, manžel se na ně jen vrhal a dvouletá neteř si ukradla dva a ukusovala z obou na střídačku 🙂
Moc za něj děkuju 🙂
To je boží! Příště mi pošlete fotku! 🙂
Ráda pošlu, jen nevím kam 🙂
jana.moravcova@muffinarium.cz
Budu se těšit.
Výborný recept, i v bezlepkové podobě jsou krásně vláčné a nedrobí se! 🙂
Díky moc! Můžu vědět, jakou mouku používáte na bezlepkové muffiny?
Dobrý den,
Tak konečně jsem našla recept na skvělé buchtičky a že jsem jich zkusila.. Díky vám.. Vyzkouším všechny 😉
Ať se daří..
Dotaz : poprvé jsem vyzkoušela dát do těsta mleko s jogurtem a chtěla jsem se zeptat jestli jsou díky tomu muffiny tak lahodné a jaký vliv by to mělo na ostatní druhy těsta?.. Děkuji 🙂
Nevím, jak na ostatní těsta, ale na tyhle muffiny to má velmi zvláčňující vliv. 🙂 Ta smetana je dost tučná, takže to udělá svoje. S jinými těsty tolik neexperimentuju, takže nemůžu bohužel plně sloužit. 🙂
A ještě musím pochválit vaše stránky… (^_-)
Můžu se zeptat, čím nahradit jogurt/smetanu při alergii na laktózu?
Já kupuju ve Sparu bez laktózy. Snáším je v pohodě. Ale určitě lze vynechat úplně a přidat mléko (a´t už sójové, bez laktózy, ořechové nebo klidně i jen vodu).
Včera jsem vás objevila….a byla to láska na první recept. Po muffinech se jen zaprášilo. Už mám vyhlédnutý další recept….a už se nemohu dočkat 🙂 Děkuji za inspiraci.
Díky moc. Ať se vám v kuchyni jen daří! 🙂
Dělala jsem svoje první muffini podle vás a dopadli perfektně děkuji za reccept.
Ahoj můžu se zeptat jak mám rozsekat čokoládu do muffinu ? Děkuji
Já si dám čokoládu na plastové prkýnko, vezmu velký nůž a krájím na malé čtverečky. Když je rozkrájená, tak ji ještě jakoby kolábavým pohybem toho nože (čepel si shora přidržuju dlaní, nebojte, tam se neříznete) nakrájím na menší (ale ne úplně na prach).
Jsou úžasné i z bezlepkové mouky 🙂 Použila jsem Jizerku, těsto bylo trochu lepivé, což je ale v bezlepkové variantě většina těst, no a konečný výsledek byl lahodný 😀 Dělala jsem je jako cupcaky, s jahodovym kremem 🙂 Zmizely do druheho dne a treti den jsme div nebrečeli, že nemáme ještě 😀
Tyto muffiny jsem pekla do práce pro kolegy a sklidily úspěch. 🙂 Díky moc za skvělý recept, konečně muffiny, které jsou křehké a nadýchané. 🙂
Chtěla bych se zeptat, dalo by se ozdobit nějakým krémem? Napadl mě ten s nutelou :).
Či ten vanilkový ze svatebních muffinů? 🙂
Ano, radši ten. 🙂
Určitě by se daly ozdobit krémem. Radši bych zvolila nějaký lehčí, třeba jen máslo, cukr, žervé. Ten s nutelou je hrozně prasácký a sladký na čokoládové muffiny, ale proti gustu… 🙂
Vaše stránky i tenhle recept mě moc zaujali a tak jsem se dneska pustila do svých prvních muffinů. Vše jsem dělala podle receptu, jen mi na závěr přišlo těsto moc tuhé (bála jsem se, že ho nepřendám do papírových košíčků) a tak jsem ho trochu zředila mlékem. Chuťově jsou excelentní, ale místo muffinů mám spíše placky. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli netušíte, čím by to mohlo být. Je možné, že papírové košíčky byly moc malé a slabé na toto těsto? Z jedné dávky jsem naplnila 24 košíčků. Nebo jsem měla nechat těsto před plněním tužší a nepřidávat už mléko? Jak vypadá správná konzistence těsta před plněním košíčků? Děkuji za rady, ráda bych příště měla muffiny alespoň částečně jako vy na fotkách 🙂
No to je jasné, to chce pevnou formu, ne jen košíčky. 🙂 Papírové košíčky to neudrží, ani když dáte třeba 3 do sebe. Chce to teflon a nebo silion. Mrkněte na tenhle článek a vyberte si, co je vám nejsympatičtější. http://www.muffinarium.cz/forma-na-muffiny/
Já mám i teflonovou formu na 12, i silion (muffiny a bábovičky) a všechno je super. Podle potřeby peču buď s papírovými košíčky nebo formu vymažu a vysypu jako na bábovku. Silion má výhodu, že ten vymazávat nemusíte, i když pečete bez papírových košíčků.
Konzistence je skoro jedno, mě vychází na každé muffinky trochu jiná konzistence. Nejtekutější je na cupcakes, tam připomíná těsto na piškot. Jinak se dá krásně nabírat těsto lžící a plnit formičku lžící, aniž bych kolem nadělala bůhvíjaký svinčík.
Ahoj, v receptu na těsto na muffiny máš, ze čokoládu přidáme do sypkych ingredienci a tady máš, ze do tekutych? Ráda bych se zeptala, do kterých se ta čokoláda teda přimíchá? A také máš v originálu, ze pokud chci smichat s cokoladou, tak uberes cukr, ale tady máš, že pridas, tak jak? Děkuji za odpověď 🙂
Tady ty mi totiž vyšly napoprvé tak nějak zvláštně málo sladké. Nejspíš tím, jak se 70% hořká čokoláda rozpustila do těsta, tak to trochu ubralo sladkost z těsta.
Jindy, když dávám třeba 2 tabulky nasekané čokolády na 1 várku, tak jsou právě sladké až až.
Jinak čokoládu doporučuju nasekat a přidat k suchým ngrediencím. Trochu se obalí moukou a neklesne všechna na dno (a nepřilepí se tolik k papírovému košíčku). Ale jestli dáváš těsto do vymazané formy bez košíčků, tak je to v podstatě jedno.
Přesně to samé jsem dneska řešila, s tím cukrem. Nejdřív jsem ubrala, podle toho pův. receptu a pak si při nandavání těsta do košíčků (necelá půlka) vzpomněla, že ta čokoláda je vysokoprocentní a tudíž spíš hořká a ještě jsem pro jistotu do zbytku těsta cukr přimíchala. Tím pádem mám muffiny dvojí sladkosti. Mně to nevadí, ale dcerka má radši sladší a jí zrovna vyšel ten míň sladký. Příště cukr neuberu a spíš přidám.
Takže už jsou v troubě – jen místo 12 jich mám 18 a to úplně plných, takže zřejmě přetečou – no uvidíme!
Tak sem dnes prubla – neskutečně dobré, nadýchané, nepřetekly i kdy jsem naplnila košíčky po okraj – prostě dokonalé. Polila jsem ještě čokoládou, aby to byl větší „masakr“ 🙂 Díky za skvělý recept. Zbylo těsto tak na jeden muffin – naplnila jsem jich 12 po okraj 🙂
Jedním slovem – neskutečné! Nejlepší muffiny, co jsem kdy dělala! I vzhledově byly naprosto bezchybné, jako z nějaké profi cukrárny 🙂 Super recept, všem doporučuji! 🙂
Peču je už přes půl roku a mají velký úspěch 🙂 většinou ještě potahnu něčím navíc, například polevou z mashmallow, marcipánovou polevou nebo fondánem a vypadají dokonale 🙂 Zrovna se chystám na další várku tak snad zase vyjdou krásně :3
Jani, určitě jo! Pak se pochlubte fotkou na Facebooku –> https://www.facebook.com/muffinarium/
Mela bych k muffinku otazecku-v „univerzalnim“ receptu na čokoládové muffy je káva a tady se nedává. Můžu se zeptat proc? 🙂
Zuzko, káva se do čokomuffinů dává proto, aby zvýraznila chuť čokolády. Nicméně není esenciální, je to jen takový zlepšovák. Takže být může, nebo nemusí, to už záleží na pekaři. Někde ji píšu, někde nepíšu. 🙂
Muffinky se povedly, dělala jsem s tvarohem a do těsta jsem přidala misku zmrzlých malin. Kluci je jedli ještě teplé a zmizelo to tentýž den. Další dávku si vynutili hned druhý den, tak vynikající jsou. Jsou to naše nejoblíbenější. Zkoušela jsem i s borůvkami. Čokoládové muffinky s ovocem prostě nemají chybu. Díky moc, že jste si dala práci s touto stránkou. Do teď jsem nenatrefila na žádný kloudný recept. SUPER!
Můžu místo 70% čokolády dát čokoládu mléčnou?
Nezmění mi to moc konzistenci těsta? 🙂
Vaši stránku jsem objevila terpve nedávno a to díky mému zoufalství, že nikdy neupeču muffiny s čepicí. Dle vašich rad se povedlo hned na poprvé. Tythle čokoládové nemají chybu, dávala jsem 70% čokoládu Lindt na vaření. Jsou dokonalé. Díky vám se ze mě stává muffinový maniak. 🙂
Muffinky do mini košíčků jsem dělala dceři na oslavu narozenin (tyto a klasické s kousky čokolády). Na ozdobu byla připravena šlehačka a máslový krém – na to několik druhů posypek, holky si muffinky zdobily dle libosti … neskutečná dobrota. Děkuji za recept
Výborné, moc nám chutnaly !
Výborný. Doporučuji si uvařit. Báječně se to povedlo,
moc jsme si pochutnali. Přidáváme mezi rodinné recepty.
Díky!