Jestli jste je už někdy ochutnali, určitě vás k nim dovedl nejkratší cestou nějaký jejích totální milovník. A cestu vám ukazoval proto, aby se z vás stal další závislák na téhle čokoládovo-arašídové, sladko-slané dobrotě. Takže, pokud i pro vás není cesty ven a z touhy po, u nás, nedostatkovém zboží zn. Reese’s, se vám dělají mžitky před očima, mám pro vás dobrou zprávu. Dost jednoduše je vyrobíte doma. A pokud se poohlédnete po té správné čokoládě, zvládnete to i ve veganské variantě.
24 kousků domácích Reese’s:
- 2 hrnky nasekané čokolády (hrnek je 240 ml; vychází to cca na 400 g; používám 50% nebo 70% čokoládové pecky bez obsahu mléka, podle toho, co zrovna mám doma)
- 3 velké (vrchovaté) lžíce nesoleného arašídového másla (můžete dát jemné i s kousky)
- 2 lžíce javorového sirupu (máte-li rádi sladší chutě, přidejte si podle svého uvážení, konzistence tu moc nehraje roli)
- velká špetka soli (dosolujte podle chuti; jetli dáváte solené arašídové máslo, tak už logicky dál nedosolujte)
- jestli chcete konzistenci jako má ledová čokoláda, přidejte do rozpuštěné čokolády trochu kokosového oleje (asi lžíci do čokolády)
Nachystejte si 2 malé rendílky, formu na minimuffiny (24 otvorů), 24 papírových minikošíčků a místo v mrazáku.
V jednom rendlíku si rozpusťte čokoládu. V druhém rendlíku prohřejte a spojte arašídové máslo, javorový sirup a podle chuti sůl. Formu si vyložte papírovými košíčky.
Krok 1:
A teď dejte pečlivě na dno do všech košíčků asi lžičku rozpuštěné čokolády. Použijete cca polovinu množství čokolády. Jak je z fotek patrno, já jsem e neobtěžovala rozléváním čokolády po košíčku, aby nebyla vidět vrstva arašídů (originální Reese’s jsou čokoládové košíčky s arašídovou náplní, která není zvenku vidět). Ale samozřejmě můžete být důslednější. Dejte košíčky asi na 5 minut do mrazáku, aby zatuhla čokoláda.
Krok 2:
Na čokoládu rozdělte arašídvou náplň. Já jsem ji měla hodně tuhou, takže jsem rozdělila a pak jsem namočenými prsty směs uťapkala do roviny.
Krok 3:
Na arašídovou náplň nalijte zbývající čokoládu. Zase vám vyjde zhruba lžička na košíček. Kdyby se vám čokolády nedostávalo, tak prosím rozpusťte té čokolády víc, radši mějte nějakou do zásoby. A teď to dejte zase asi na 10 minut zatuhnout do mrazáku.
Vyndejte si dobrotu z mrazáku a radujte se. Skladujte do v lednici, jinak se vám to totálně rozteče.
TIP NA OLUPOVÁNÍ:
Já je skladuju v lednici v uzavíratelné nádobě už vyloupané z košíčků. Snadno se mi na ně potom chodí do lednice. Nevím, jestli je to zrovna výhoda, mám to pak hned snědený.
Kdyby vám to loupání šlo blbě, tak se nebojte, občas se ty záhyby na čokoládě drží, jako klíště. Radši si vezměte jiný košíček a k tomu, který vám nejde oloupat se vraťte později, ať si ho úplně nerozžmouláte. Fajn trik je, použít jednorázové gumové rukavice. Teplo z rukou se tolik nepřenáší na čokoládu a neteče vám to v rukách.
P.S. Domácí Reese’s zvládnete i bez minimuffinové formy, papírové košíčky se vám nerozpliznou. Najděte si ale nějakou vhodnou nádobu, ve které to celé zvládnete frknout do mrazáku.
Dobrou chuť!
Dobrý den,
ráda bych tento recept zkusila, ale mám alergii na javorový sirup. Čím ho prosím můžu nahradit? Děkuji
Nejsem odborník, ale zkuste cekankovy. Je úžasný.
Děkuji za tip! Já už je dnes dělám dokonce úplně bez doslazení.