Voní božsky. Maliny, čokoláda. Oboje samo o sobě voní skvěle. Ale dohromady? Dohromady voní ještě tisíckrát líp.
Bylo jich devět a dala jsem do nich tohle:
- 170 g mouky (hladká + cca dvě lžíce polohrubé)
- 80 g cukru (4 vrchovaté lžíce)
- Lžička prášku do pečení
- Velká lžíce holandského kakaka
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- Asi 40 g másla (rozpuštěné a vychladlé)
- Maliny (od oka, dala jsem je na chvíli do mrazáku, aby se neblemcaly)
- Kus 50% čokolády na vaření, odhadem tak 50 g, nakrájené na kousíčky
Postup znáte! Suchý spolu, mokrý spolu. Maliny zasypat moukou a promíchat (ale vofafrně!). Mokrý a suchý smícháme (V suchym máme tu čokoládu, ja?!) a přisypeme maliny. Mícháme obezřetně, aby se to nerozmašírovalo. Kdo nechce kusy malin míchá bez rozmyslu.
Pekla jsem standardně, tentokrát v horkovzduchu, necelých 20 minut na 180°C.
Kvízová otázka: Za jak dlouho malinová armáda padne za vlast?
Tuto stránku jsem náhodou objevila loni v srpnu, když jsem chystala dceři oslavu 1.narozenin. K dortu jako pohoštění jsem hned napoprvé udělala ještě navíc dvoje sladké muffiny (tyto malinové + ostružinové s jogurtem) a dvoje slané, s výsledkem jsem byla moc spokojená. Zjistila jsem, že do té doby jsem pekla jakési třené těsto ve formičkách. Nadšení byli i hosté. Od té doby jsem vyzkoušela celkem 12 druhů, některé i několikrát (právě peču dvoje sladké…). Jinam už na recepty na muffiny nechodím a neustále propaguju muffinarium.cz, kde se dá, nových příznivců jsou už desítky.
A od té doby, co jsem objevila hladkou silikonovou formu na 12ks od Tescomy, která prostě nelepí (fakt ne! do té doby jsme totiž muffiny, hlavně ty slané, z papírových košíčků vykousávali) a přestala jsem papírové košíčky používat, i singl silikonové formičky, tak moje nadšení nezná mezí. 😀 Díky moc.
Olgo, děkuju moc za chválu a propagaci, moc si toho vážím! Ať vám to pořád peče a strávníci jsou spokojení 🙂
Muffiny jsou úžasné a výborné.
Jsem moc spokojená a všichni kdo je ochutnali se ptají na recept a tak jim posílám odkaz na tvé stránky.
Muffiny jsou výborné hlavně ty malinové.
Díky za propagaci Kačko. 🙂
Máme rádi čokoládové muffiny -daly by se tady použít místo malin (ty nemám) jahody (těch mám spoustu)? Do těch jahodových s čokoládou mi totiž zase chybí banán 🙁
Jasně! Lilly, jahody určitě použijte. Bude to taky dobré.
Mňáááááááám 😀 Nebudúce určite z dvojitej dávky 🙂 Ďakujem za recept.
Naprosto dokonalá stránka s dokonalými recepty 🙂 Muffiny jsou božské! 🙂
Zdravím,
právě jsem dopekla tyhle muffiny. A musím říct, že jsem z nich trochu rozčarovaná. Ještě jsem je neochutnala, ale už při míchání těsta se mi „něco nezdálo“, těsto bylo straště hutné, tuhé. Maliny bych do toho nepřimíchala ani omylem, aniž by se mi totálně nerozblemcaly. Musela jsem ředit mlékem… Tento recept jsem si vybrala záměrně, když jej všichni chválí, protože jsem muffiny pekla na významnou příležitost. Teď se bojím, že z muffinů nic nebude :/
Kamčo, jestli vám to těsto hodně zhoustlo, tak určitě řeďte mlékem, tím se nic nezkazí. Jak dopadly?
Zdravím. Fakt nevím, co se mohlo pokazit, postupovala jsem přesně podle receptu… No, nebyly to zrovna nejlepší muffiny, které jsem kdy upekla/jedla. Těsto bylo i po upečení hodně hutné, těžké a celkově mi přišly muffinky málo sladké (a že přeslazené dezerty opravdu nemusím). Příště už do základu dám určitě víc mléka a o trochu víc cukru a kypřícího prášku. A míchat budu zásadně už je „strojem“, ono se to těsto pak taky chová trochu jinak. Každopádně Vám děkuji za reakci.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné použít i bezlepkovou mouku? Děkuji Ren.
Renčo, určitě to jde. Jen nemám zkušenost s tím, jestli je potom poměr ok. Finální těsto si musíte vychytat – zředit mlékem, nebo naopak přidat víc mouky/cukru, pokud by bylo moc řídké.
ja pečiem z bezlepkovej múky JIZERKA uni a chutia výborne.
Poprvé jsem narazila na tuhle stránku a vyzkoušela recept na malinové muffiny. Vynikající! Děkuji a stránku si dávám do oblíbených, abych ji už neztratila 🙂
Můžu do těsta hodit úplně zmražené maliny? do sezóny daleko a ony vypadají tak lákavě… 🙂
No jeje! Já si i čerstvé trochu přemrazím, aby nebyly v těstě úplně na srágoru 😀
Dakujem za super stranku 🙂 Do tohto cesta naozaj treba pridat od oka mlieko, lebo je prilis huste a urcite aj viac cukru, lebo su velmi, velmi dietne. A to sladke skoro nejem… Na druhy den idu z papierovych kosickov jedna basen.
Dobrý den, zkoušela jsem dnes Váš recept a je naprosto super. Jak psala Paní/slečna výše, též jsem měla problém s tím, že jsem měla těsto moc hutné, ale přidala jsem mléko, jak jste říkala a bez problému….Fajn je také opravdu ty maliny dát před tím tak na hodinku a půl do mrazáku, vůbec se mi nerozpadly a uvnitř jsou krásně celé maliny….Zkrátka super a moc děkuju!!
Ano,aj ja som pridala mlieko,su vyborne.
Super recept ale to nářečí je hrozné 😀
Ahoj, právě je peču, bude jich přes 40 a potřebuji se na něco zeptat. Maliny zasypat naváženou moukou, nebo nějakou navíc? Děkuji za odpověď, jinak super recepty 🙂
No teda! Ja se klanim! Vynikajici muffiny – ta kombinace malin a cokolady proste nemela chybu. Takze kdy padla malinova armada za vlast? Kdybych rodinu nebrzdila, tak by to byla cca 2 hod po upeceni. Diky za super recept
Perfektní není co dodat, už se těším až vyzkouším další váš recept. Podle mého manžela ještě nic lepšího nejedl 🙂
Mám problém s naplněním papírových formiček. Neumím to… 🙁 Jsou z toho pak patvary… Mas na to nějaký typ? Každopádně to byly mé první muffiny a jsou fakt úžasný.
Dát papírové košíčky do pevné formy (nepřilvané nebo do silikonových košíčků na muffiny), pak neztratí tvar!
Miluju tyto stránky 🙂 všechny informace pěkně pohromadě, rady a tipy velmi oceňuji. Ráno se chystám na malinové muffinky 🙂 díky díky díky