Jahodové muffiny s krémem

Jahodová sezóna byla letos divně posunutá. Pamatuju si, že jako malé děti jsme si nosili do školy od maminky výslužku už od začátku června. Městské děti nám záviděli, my jsme se naopak rádi rozdělili, protože přebytek jahod znamenal armádu jahodových knedlíků na celou zimu. Ach, jak jsem tohle jídlo nenáviděla…

Jahodové muffiny jsou téměř nejžádanější muffinovou komoditou. Když jsem tedy letos v červenci, nezvykle pozdě, od babičky vyfasovala asi tři kila jahod, bylo rozhodnuto! Kromě klasické kombinace s tmavou čokoládou se nabízí snad bezpočet všemožných variant jak využít v receptu na muffiny jahody. Bezvadně si s nimi rozumí banán, kyselejší kiwi, nebála bych se ani kombinace s bílou čokoládou či mátou.

Na těsto si připravte:

Krém:

  • 2 bílky
  • 2 lžíce cukru
  • šťáva z půlky citronu

Smícháte si dohromady suché ingredience , zvlášť smícháte tekuté ingredience spolu s rozmixovanými jahodami. Obě směsi promícháte dohromady, naplníte košíčky a dáte péct do trouby vyhřáté na 180°na 25 minut.

Sněhový krém mixujeme nad vodní lázní. Kdo neví, co je vodní lázeň, ať se hlásí! V rendlíku, nad nějž můžeme položit ohnivzdornou mistu, přivedeme k varu vodu. Snížíe teplotu, aby voda jen lehce probublávala. Na rendlík položíme misku s bílky a mixujeme. Voda se nemá dotýkat horní misky. Do polotuhých bílků přidáme cukr a šťávu z citronu a šleháme do tuha.

Sněhem zdobíme vychladlé muffiny klasickým zdobícím sáčkem. Ozdobíme nakrájenými jahodami.

DSC_0820 DSC_0815 DSC_0828

 Jahodám zdar! Tak zkuste i další jahodové muffiny:

Jahodové muffiny s čokoládou

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny s mátou

jahodové muffiny s mátou

2 komentáře Přidat své
  1. Dobrý den,
    zrovna jsem dopekla tyto muffinky a musím říct, že jsou vázně dokonalé! Chuť je na jedničku. A jak voní! Děkuji za tento recept! Rozhodně jsem je nepekla naposledy 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *